Välkommen till en musikstudio i Stockholm och ett fantastiskt producentkollektiv!

Om oss

Vi är tre producenter som har under dom senaste 9 åren drivit vår musikstudio i Stockholm. Vi har alla tre lång erfarenhet som producenter och musiker. När ni väljer oss som studio så får ni mer än en studio som bara trycker på rec.

Våra studior

Vi ha nu tre inspirerande studior i samma lokal. För dig som spelar in hos oss spelar alltid in i Studio A med någon av våra producenter. Där erbjuder vi inspelning av allt ifrån demo till fullängdsalbum.

Vår utrustning

Vår stora musikstudio i Stockholm har 60 av världens finaste mikrofoner, en av världens bästa AD/DA med 32 kanaler I/O. Avid mixerbord samt vintageutrustning ifrån Neve, API, SSL, Chandler och Focusrite.

Våra kunder

Vi har de senaste 10 åren jobbat med massvis med härliga människor. Allt ifrån hårdrock till klassisk musik. Vi har legat på listorna flertalet gånger, haft låtar med i melodifestivaler samt vunnit lite fina priser för vårt jobb.

Vi har en stor passion för bra musik, bra låtar, tajta produktioner och bra gear.

- OM OSS -

Christian Schneider
Christian SchneiderProducent, songwriter
Chris har jobbat heltid i studion sen 2001. Han har producerat musik som vunnit ett 20-tal priser i Hollywood samt skrivit och producerat runt 20 låtar i melodifestivaler senaste 2 åren.
Sara Biglert
Sara BiglertSongwriter, producent
Sara har jobbat deltid i studion sen starten, men har sen 2012 jobbat heltid. Sara har skrivit låtar åt bland annat Robin Stjernberg och har även hon haft ett 20-tal låtar med i melodifestivaler runt om i Europa senaste 2 åren. Sara har även producerat sång åt bland annat H.E.A.T, Nightwish, Sister Sin m.fl.
Christopher Vetter
Christopher VetterProducent
”Fabes” är vår senast anställda producent som spelar in alla band och artister här. Christopher är gitarrist och har spelat i bl.a Houston och Murder Of My Sweet och spelar för närvarande in sitt soloalbum.
Martin
MartinKundrelationer, PT
Martin ser till att kunderna får ett varmt välkomnande samt att producenterna får den mycket viktiga motionen varje dag. Martin kom 2:a i Sveriges Sötaste Hund-tävligen i Breaking News med Filip & Fredrik.

Inspelning

Vår musikstudio i Stockholm erbjuder inspelning av demo, ep, singel, album eller vad som kan tänkas behövas spelas in.
Vi har tillsammans över 25 års erfarenhet och vi ser oss hellre som producenter än tekniker. Vi kan spela alla instrument på
ditt soloprojekt, och producera din singel för dig som vill ta klivet att bli artist.

Vi vill gärna veta lite om ditt band, ditt projekt, ditt mål innan vi bokar in din inspelning.
För oss måste varje projekt låta fantastiskt, och därför träffas vi gärna innan vi bokar någonting så att båda parter
känner att kemin är rätt. Vi har fastpris på EP-inspelning. Är du nyfiken på dom eller några andra priser så dra iväg ett mail till oss. 

Mixning

Har du spelat in nånting själv, eller i en studio där du inte blev nöjd med mixningen? Vi tar på oss dom flesta mixjobb ifall det är bra inspelat.
Har du koll på fasfel, -18dBfs samt spelat in i rum som låter bra så mixar vi gärna din demo, ep, album etc. Kostnaden är ca 4000kr per låt om det är under 24 spår.
Är det fler spår samt att det behövs massa editering så drar du iväg ett mail till oss så svarar vi med en offert. Kontakt – Musikstudio i Stockholm

Mastering

Mastering står för en stor del av vår studio. Vi har ett dotterbolag som heter Scandinavian Mastering. Den startade vi för vi insåg vilken extrem
efterfrågan det fanns på Online Mastering. Vi tar ca 550kr / låt, då beställer du, laddar upp, så får du din låt inom 48 timmar.
Vi har kunder ifrån hela världen, ifrån Sverige hela vägen till Egypten. Vi har inte en enda missnöjd kund än så länge
och tror inte du kommer bli det heller.

Här kan ni kika in den hemsidan, men läs gärna FAQ innan ni beställer.

- STUDIOR -

STUDIO A

Beskrivning: Vår ”stora” studio. Ritad av akustikarkitekt. 3 rum: Kontrollrum, sångbås och trumrum. När du bokar inspelning hos oss spelar du alltid in i detta rum.Rummen är inte stora, men låter stort. Det sitter kameror och skärmar i alla rum för kommunikation mellan musiker. Separat cue-lyssning i alla rum. Detta betyder att alla rum får en helt egen lyssning. Detta blir din musikstudio i Stockholm.

Utrustning i kort: AD/DA och klocka ifrån Antelope. Avid-kontroller, preamps ifrån Neve, API, Focusrite (vintage ISA), SSL, Yamaha. 65 mikrofoner med märken som Royer, Manley, Neumann, AKG, Sennheiser, Erhlund, Sontronics, Röde, Line Audio, Shure m.fl. Hårdvarukompressorer, eq’s och massor med mjukvara enligt branschens standard finns givetvis på plats.

STUDIO B

Beskrivning: Vår ena skrivarstudio. Supertrevligt rum som låter bra. Funkar perfekt till låtskriveri, förprodd, körpålägg etc. Skönt rum med stora fönster och egen balkong. Spelar ni in album är detta rum perfekt att lägga gitarrsolon/körer i.

Utrustning i kort: AD/DA och klocka ifrån Apogee. Samma mikrofoner som Studio A naturligtvis. Lyssning ifrån Genelec. Pro Tools 11, Logic Pro 9 och X, Presonus Studio One. Diverse plug-ins och mjuksynthar.

STUDIO C

Beskrivning: Vår senaste ministudio. Grymt rum för sin storlek. Detta är Christophers produktionsrum men används då och då av våra kunder när man behöver spara tid under stora produktioner. Fullständigt akustik ifrån Auralex, ett litet sångbås, fönster och en skön soffa gör detta rum till en trevlig upplevelse.

Utrustning i kort: AD/DA och klocka ifrån Universal Audio. UAD-satelite, Axe FX2, Softube Console-1, NI Machine mkII m.m. Samma mikrofoner som Studio A naturligtvis. Lyssning ifrån ADAM. Pro Tools 11, Logic Pro 9 och X, Presonus Studio One. Diverse plug-ins och mjuksynthar även här. Detta kan bli din musikstudio i Stockholm

Våra kunder senaste åren är bl.a:

Sony/BMG, Universal Music, Lionheart, PopBox, Victory Records, H.E.A.T, Nightwish,
Sister Sin, Scarpoint, Robin Stjernberg, Gather Your Heroes, Doro, Samson For President, The Vice, Lipz, RAW, Random Sound, Inspire Magazine, LaTrash, Vanderlay m.fl

Musikstudio i Stockholm

Kan man drömma det kan man göra det …

KONTAKT

Namn

E-post
Email address seems invalid.

Ämne

Meddelande

Standstraight Music AB
Optimusvägen 21
194 34 Upplands Väsby

info@standstraight.se
www.standstraight.se

Följ oss på Facebook: